Lisette Rusman

Wie ben ik?

Dat lijkt een makkelijke vraag, maar eigenlijk weet ik pas sinds een paar jaar wie ik echt ben. Dat komt omdat ik me heel lang heb laten tegenhouden door mijn eigen belemmeringen. Mijn gehoorbeperking in combinatie met dyslexie maken dat ik erg visueel ingesteld ben. School was hierdoor moeilijker. Daarnaast ben ik hoogsensitief waardoor mensen en situaties intensiever binnen komen.

Na de middelbare school ben ik mijn creatieve hart gevolgd en ben ik Reclame en Presentatie technieken gaan studeren. Met mijn diploma op zak ben ik als mode- en interieurstyliste gaan werken. Eerst in loondienst en later als zelfstandig ondernemer. Ik heb jaren lang een bedrijf gehad in de interieur branche. Het gaf een heerlijk gevoel als door mijn interieuradvies een huis veranderde in een thuis voor mensen. Bestaande onderdelen, opnieuw gerangschikt en aangevuld met nieuwe elementen, leiden dan ineens tot een verrassend en warm resultaat.

Toch gaf dit me niet genoeg verdieping. Ik miste een meer directe relatie met mensen om echt iets in hun leven te betekenen. Daarnaast kwam ik na de geboorte van mijn oudste zoon zelf in een zware tijd terecht. Een relatiecrisis, gevolgd door een financiële crisis en de geboorte van mijn tweede zorgde achteraf gezien voor een onvermijdelijke burn-out. Ik wist niet meer wie ik was, wat ik wilde en waarom ik überhaupt nog elke dag opstond.

Tijd voor krachtige keuzes

Het was tijd om krachtige keuzes te maken. Ik koos voor een intensief traject bij een lifecoach. Terwijl zij al pratende aan het zoeken was hoe ze mij kon helpen, merkte ik dat dit voor mij al heel duidelijk was. Ik zag hoe zij mij kon helpen en kon haar de juiste handvatten, bijna een eigen methode aanreiken die voor mij het verschil kon maken.  Blijkbaar was ik hiertoe in staat. Ik kon mijn creatieve kracht inzetten om aanpassingen te vinden, mijn eigen angsten te overwinnen en uiteindelijk mijn eigen denkbeeld om te buigen. Ik besefte dat we eigenlijk allemaal veel meer kunnen dan we denken. En wilde daar ook graag voor anderen het verschil in maken.  Als ik iets heb geleerd in mijn leven is het blijven opstaan nadat je gevallen bent. Dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb een lifecoach opleiding gedaan.

Zo werk ik als coach

Als lifecoach benut ik eindelijk mijn volledige potentieel en merk ik dat wat eerder voelde als mijn belemmeringen juist iets extra’s toevoegen aan mijn manier van werken. Ik kijk anders naar mensen. Door mijn dyslexie zie ik veel details en door mijn gehoorbeperking en hoogsensitiviteit ben ik sterk in het lezen van gedrag en het aanvoelen van mensen.

Aangevuld met mijn creativiteit en professionele blik, worden mijn coachingssessies heel persoonlijk maatwerk. Ik zie hoe het anders kan en maak uit de bestaande theorieën uit de psychologie en uit beschikbare coaching tools iets wat jij nodig hebt.

Creatief maatwerk

Ik pas geen standaardmethodes toe, maar pas ze aan. Ik combineer methodes waar nodig of bedenk een nieuwe als dat beter past bij de mens die voor mij zit. Ik probeer het ook zo praktisch mogelijk te maken. Met concrete handvatten die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven. En dat in een veilige omgeving waarin je ook durft te voelen wat er gebeurt. Hierdoor ontstaat er weer rust, je krijgt weer zelfvertrouwen en je leven gaat weer stromen.

Op zo’n moment is het hét moment om te groeien. Om die stap te nemen die je al lange tijd wilde nemen. Te gaan voor wat je echt wilt en je ideale leven te creëren. Ik weet uit eigen ervaring en in mijn ervaring met klanten, dat mensen veel meer kunnen dan ze denken. En dat angsten en belemmeringen uiteindelijk kunnen worden overwonnen.

Daarom zijn mijn motto’s:

Life isn’t about finding yourself.
It’s about creating yourself

&

We are our choices!

 

 

Ik help je graag met jouw keuzes

en het creëren van jouw ideale leven.

Lisette Rusman

Lifecoach

Iets voor jou?

Zo werkt het

Maak een afspraak

Gratis intake

Start coaching