Blog

 

Nooit zo mooi als op de foto!

Gister was ik aan het neuzen op een geweldige site, www.soclever.nl. Een site met allemaal bakjes, mooie doosjes en allerlei mogelijke opbergmaterialen. Ik spendeer hier uren met het kijken naar alle producten. En dan bedoel ik echt alle producten! Ik werk ze af op categorie en bekijk alle pagina’s. Ik zie niet alleen prachtige opbergspullen maar bedenk er dan honderden situaties bij waarin ik deze producten kan gebruiken om een ruimte mooi te maken en te optimaliseren. Zie het als onderzoek voor mijn vak als professional organizer.

Ook word ik erg blij van de gestylde foto’s die erbij staan. Alles is keurig netjes in rijtjes, de kleuren matchen met elkaar en er staat geen product bij die niet past of uit de toon valt. Je weet precies waar alles staat en het kost waarschijnlijk geen enkele moeite om snel iets uit deze voorraadkast te pakken. De kast ziet er overzichtelijk uit en het geheel straalt rust uit. De perfectionist in mij is aan het jubelen!

Tegelijkertijd voel ik boosheid en irritatie opkomen. In het echte leven ziet het er nooit zo netjes uit! Dat is ook niet haalbaar. In het echte leven ziet de voorraadkast van de meeste mensen er waarschijnlijk zo uit.

Voorraadkast voor het opruimen

Je richt je voorraadkast niet zo in als op de bovenste foto, het is geen etalage! Dan heb je echt een te groot huis voor je spullen of doe je aan minimalisme. Mag ook hoor, maar in 99% van de woningen in Nederland is foto hier links de realiteit.

Wil jij wel een net opgeruimde voorraadkast maar is minimalisme niet zo je ding? Dan ga ik graag met je aan de slag. Zo deed ik dat ook voor de dame van de voorraadkast op de tweede foto. Samen hebben we haar voorraadkast efficiënter en overzichtelijker ingericht (zie voor en na foto).

De yogamat en de dumbells staan nu op een gemakkelijk pakbare plek i.p.v. achter in de voorraadkast onder alle tassen en andere spullen. Zo is het een kwestie van je sportkleding aan, yogamat pakken en gaan. Dit kost minder energie die je beter aan je sport kan besteden.

De papierbak staat vooraan zodat als je de deur van de voorraadkast open doet, je je papier kan weggooien zonder dat je hoeft te bukken of het papier misschien naast de bak terecht komt waardoor het je nog meer moeite kost. Een andere bak staat erachter. Deze is voor spullen die het huis uit moeten maar waar je niet je hal mee vol wil zetten tot je een keertje tijd hebt om naar de kringloop of stort te rijden.

De voorraad kattenbrokjes staan juist weer wat meer achterin de kast. Deze heb je toch niet iedere dag nodig. Met wat extra wijnrekjes die nog niet aanwezig waren toen deze foto genomen werd, kregen ook alle flessen een plekje en kon je weer de vloer van de kast zien. Zo ontstaat er een rustig beeld.

Ze heeft 11 tassen weggedaan, de 7 rollen inpakpapier hebben we verplaatst naar een andere logische plek in huis. De voorraad voedingsmiddelen hebben we onderverdeeld in categorieën en in doorzichtige plastic bakken geplaatst. Zo kan je precies zien waar wat staat. En ook voor het maken van een boodschappenlijstje is het handig dat je in één oogopslag ziet wat wel en niet op voorraad is.

 

 

Wil jij ook een opgeruimde voorraadkast, een nette schuur of efficient ingericht keuken?

Ik help je graag.

 

Neem contact op om een afspraak te maken.

Ook iets voor jou?